Datum: 18 Dec 2014

Gezinshuis Spinning Wheel op Alphens.nl

Vanmorgen ondertekenden Jilles Heemskerk en Maaike van der Kemp van Gezinshuis Spinning Wheel en Rosita Pauelsen, manager Commercieel Onroerend Goed van wonenCentraal de huurovereenkomst van een woning aan de Donizettihof. 

Gezinshuis Spinning Wheel vangt in deze woningen kwetsbare kinderen tot 18 jaar op, omdat zij om verschillende redenen niet thuis kunnen wonen. Iedereen wil een plek om zich thuis te voelen. Vanuit die gedachte biedt wonenCentraal deze woning aan Jilles en Maaike van Gezinshuis Spinning Wheel aan.

 

Jilles en Maaike, zelf ouders van twee kinderen van 16 en 13 jaar, werken al meer dan 18 jaar in de zorg. Het werken met kinderen en jongeren is altijd hun passie geweest. Ook zij vinden dat ieder kind het recht heeft om in een gezin op te groeien. Uiteindelijk wilden zij ook zelf dat gezin zijn, waar kinderen terecht kunnen. Vijf jaar geleden zijn zij daarom gestart als gezinshuisouders. Maaike: “Op dit moment wonen er 6 kinderen in het gezinshuis. Met in totaal 8 kinderen betekent dat het nodige aan aanpassingen in huis en buitenshuis. We zijn dan ook ontzettend blij met de woning aan de Donizettihof die we van wonenCentraal kunnen huren. Voldoende ruimte en aandacht voor ieder kind. Een echt thuis voor allemaal.”

Oplevering aan Gezinshuis Spinning Wheel
De oplevering van de woning is op dinsdag 2 december. Medio december verhuizen zij naar hun nieuwe thuis.

(Alle namen en foto's van de kinderen op deze website zijn met toestemming van ouders, (gezins)voogden en kinderen, gepubliceerd.)